Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، یادداشت‌های غیراداری پرویز قاسمی، رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان به ایستگاه ۶۷ رسید. تاریخ نگارش این یادداشت یازدهم اردیبهشت است و موضوع کرونا کماکان دغدغه این دیپلمات فرهنگی است، ضمن اینکه مناسبت‌های روز را نیز در نظر دارد.

این یادداشت را در ادامه بخوانید:

تقویم ۱۴۰۰ را ورق می‌زنم و مناسبت‌های سال را در ماه‌های دوازده گانه‌اش مرور می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دومین ماه رسیده‌ایم که با ماه مبارک رمضان قرین شده و روزها و دورانی که همچنان کرونایی است. (ستاد مقابله با کرونای قرقیزستان بدنبال افزایش مجدد آمارهای روزانه مبتلایان به کرونا؛ از دیروز -یعنی دهم اردیبهشت- دوباره اطلاعیه داده و برگزاری مراسم‌ها و برنامه‌ها و تجمعات و نمازهای جمعه و جماعات و افطاری‌ها و... را ممنوع اعلام کرده است.)

دهه اول اردیبهشت را رد می‌کنم و در دوازدهمین روز این ماه متوقف می‌شوم. مناسبتی برای این روز سال در تقویم ثبت شده که بخش اصلی شخصیت و مسیر راه آینده و زندگی ما بنوعی با آموخته‌هایمان از صاحبان این مناسبت گره خورده است. مناسبت؛ نه سیاسی است نه اقتصادی. جنس‌اش فرهنگی است و آموزشی و تاثیرش ابدی است و سرنوشت ساز. در شکل گیری شخصیت امروزی ما و ترسیم نقشه راه، آدم‌های این روز که مناسبت به نام آنها و به پاس تلاش‌ها و زحمات و خدمات آنان ثبت شده؛ نقش و سهمی بزرگ در کنار خانواده - والدین- دارند.

بله؛ درست حدس زدید. روز معلم را می‌گویم؛ معلمی که سختی مسئولیت‌شان و قدسی بودن شغل‌شان برای هیچیک از ماها پوشیده نیست و نباید هم باشد. اگر برای کسانی هم این گفته کمی تا قسمتی محل تردید بود حداقل این دو سال تحصیلی کرونایی کافی بود تا بیشتر با عمق این مسئولیت و مشقت کار آشنا شوند. وقتی والدین از طولاتی شدن دوره کرونا و حضور فرزندانشان در خانه و تداوم آموزش آنلاین خسته و کلافه شده‌اند و برای بازگشایی مدارس و حضور فرزندان در مراکز امورشی دعا دعا و لحظه شماری می‌کنند؛ باز این معلمان هستند که همه جوره برای قبول فرزندان و آموزش آنان لحظه شماری می‌کنند و وظیفه خود را در شرایط و محدودیت‌های کرونایی و غیرکرونایی به‌نحو احسن به انجام می‌رسانند.

این دو سال تحصیلی اخیر با شرایط و محدودیت‌هایی که داشت خانواده‌ها و والدین را بیشتر از گذشته با مسائل و مشکلات آموزشی و دشواری‌ها و مسئولیت‌های مقام معلمی آشنا کرد. خانواده‌ها ملموس‌تر با مدرسه و آموزش مرتبط شدند و چه بسا دیگر قضاوت‌ها و داوری‌های عده‌ای درباره معلمان به نسبت قبل کرونا بسیار تفاوت پیدا کرده است. بر همین اساس گرامیداشت این مناسبت و یادکرد آن را به هرشکلی که در توان ماست؛ به مصداق گفته ارزشمند «معلمی شغل انبیاست» بنوعی تکریم این جایگاه و این شغل می‌دانیم.

به احترام تمام افسران سپاه پیشرفت کشورمان که با وجود تمامی مشکلات برای آموزش فرزندان این مرز و بوم مجدانه تلاش و کوشش می‌کنند؛ کلاه از سر بر می‌داریم و مناسبت این روز تقویم یعنی دوازدهم اردیبهشت روز معلم را به تک تک‌شان؛ صمیمانه تبریک می‌گوییم.

از پدر گر قالب تن یافتیم

از معلم جان روشن یافتیم

ای معلم چون کنم توصیف تو

چون خدا مشکل توان تعریف تو

گفتنی است که درسال تحصیلی جاری سه زوج معلم ایرانی اعزامی از آموزش و پرورش کار آموزش فرزندان ایرانیان مقیم در مجتمع آموزشی امام خمینی بیشکک را برعهده دارند. تعداد دانش آموزانی که درسال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در این مجتمع مشغول تحصیل هستند (با احتساب فرزندان برخی اتباع افغانستانی و قرقیز) تقریبا ۵۰ نفر است.

پرویز قاسمی: از بیشکک؛ شهری زاگرسی در آسیای مرکزی، مورخ یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۰

کد خبر 5403638 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: پرویز قاسمی قرقیزستان رایزنی فرهنگی روز معلم شیوع کرونا آموزش مجازی معرفی کتاب تازه های نشر دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران جایزه جلال آل احمد تجدید چاپ انتشارات سوره مهر معرفی نشریات ترجمه علی رمضانی رونمایی کتاب رایزنی فرهنگی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نقد کتاب انتشارات معین سال تحصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۱۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت تسنیم از اشتیاق معلم نمونه کشور برای تعلیم و تربیت

خبرنگار تسنیم در استان چهارمحال و بختیاری به پای صحبت معلم نمونه کشوری می‌نشیند، معلمی که دانش‌آموزان را مانند فرزندان خود دوست دارد و شور و شوق عجیبی برای تعلیم و تربیت دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، معلمان مظهر شکوفایی و  تجلی‌گر اسرار نهفته در قعر ناشناخته‌های جهان هستی می‌باشند، عاشقانی که با وجود مشقت و سختی بسیار، از آسودگی به آسانی می‌گذرند.

اما گذر ازمشقت و سختی حاکم در راه رسیدن به مقام بزرگ آموزگاری برایشان دشوار است چرا که علم آموزی همان رسالت انبیا و پیغمبران الهی است.

معلم پیش از اینکه یک معلم باشد دانش آموزِ آموزگاری از جنس محبت بوده است، آموزگاری که تقدس حرفه دبیری را در جای جای ذهن دانش آموز خویش حک کرده است و این تقدس ماندگار در ذهن دانش آموز است که او را  در مسیر معلمی و آموزگار شدن قرار داده است.

پای گفت گو با معلمی می‌نشینیم که بیست و چهار سال از عمر گرانقدر خویش را به آموزگاری وتدریس در مدرسه عشق و ارادت مشغول بوده است.

جعفر عالی‌پور، دبیر استان چهارمحال وبختیاری است که به عنوان معلم نمونه استان انتخاب و پس از آن نیز به عنوان معلم نمونه کشور انتخاب شد، فردی که  به دنبال علاقه خویش در حوزه آموزگاری به حرفه شریف معلمی پا گذاشت وهم‌اکنون به علم آموزی در مدرسه خیام، تیزهوشان و فرهنگیان شهرکرد مشغول  است.

شور و اشتیاق عجیب معلم نمونه استان برای تدریس

خبرنگار تسنیم پای گفت‌وگو با این معلمنمونه می‌نشیند، واژه‌ها و کلمات از زبان معلم نمونه چهارمحال وبختیاری با شور و اشتیاق عجیبی بیان می‌شوند و کلمات جاری از زبانش  بیانگر عشق وعلاقه او در حرفه  معلمی است.

فهم و یادگیری دانش‌آموزان از هر چیز دیگر برایش مهم‌تر و در اولویت است و برای یادگیری موثر دانش آموزان خویش، در حین تدریس از روش‌های نوین یادگیری همچون کاوشگری استفاده می‌کند و با  بهره‌گیری از انیمیشن‌های آموزشی، دروس تحصیلی را با زاویه و دید بهتری به نمایش می‌گذارد و موجبات آموزش بهتر و یادگیری بیشتر دانش آموزان را فراهم می‌آورد.

عالی‌پور با تاکید بر نقش معلمان در جامعه و تاثیر بسیار آموزگاران در تربیت دانش آموزان و آینده سازان کشور  عنوان کرد: معلمان نه تنها دانش و مهارت‌های آموزشی را به دانش‌آموزان انتقال می‌دهند، بلکه ارزش‌های اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی را نیز به آن‌ها آموزش می‌دهند که تأثیر بسیار زیادی بر جامعه دارد.

دانش‌آموزان را مثل فرزندان خود دوست دارم

وی ادامه داد: معلمان با تأثیرگذاری در دیدگاه‌های دانش آموزان و هدایت درست آن‌ها می‌توانند به رشد بهتر جامعه کمک کنند. معلمان با آموزش ارزش‌های اجتماعی، تفکر انتقادی و همدلی،  می‌توانند به ایجاد یک جامعه پویا و پیشرو کمک کنند و نقش مهمی در ترویج دانش و فرهنگ  ایفا کنند.

معلم نمونه استان چهارمحال و بختیاری مطرح کرد: آموزگاران با ارائه مطالب و درس‌های متنوع، دانش‌آموزان را به دنیای پیرامون خود آشنا می‌کنند و علاقه آن‌ها را به یادگیری و تحقیقات عمیق‌تر تقویت می‌کنند و نقشی بزرگ در شکل‌دهی به روابط اجتماعی دانش‌آموزان دارند.

وی دانش آموزان خود را ارزشمند و عزیز و موفقیت آنان را دلیلی برای خوشحالی خود دانست و خاطرنشان کرد: دانش‌آموزانم همچون فرزندان خودم هستند و مانند فرزندان خود آن‌ها دوست دارم و از موفقیت آن‌ها بسیار خوشحال می‌شوم.

انتهای پیام/7540/.

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم همیشه در کنار آموزش و پرورش بوده است
  • سپاه با تمام وجود و بی منت در کنار آموزش و پرورش است
  • امسال ۱۵ نفر نیروی جدید جذب آموزش‌وپرورش می‌شوند
  • روایت تسنیم از اشتیاق معلم نمونه کشور برای تعلیم و تربیت
  • معلمان افسران پیشتاز در مقابله با هجمه‌های فرهنگی هستند
  • معلمان نقش بسزایی در آینده فرزندان کشور دارند
  • آموزش و پرورش زیرساخت کشور را می‌ سازد
  • پیشرفت و تغییر در جامعه از خط سیر مدرسه و معلم می‌گذرد
  • در بلوجونیور حساب باز کنید، 50 هزار تومان هدیه نقدی دریافت کنید
  • برگزاری مراسم تجلیل از معلمان خرمشهر